Roundabout Paling Pening


Sape kat sini pernah pergi jalan-jalan kat Putrajaya??? Kalau pernah, korang mesti perasan yang korang semua ade lalu dekat roundabout yang terbesar di dunia… Ramai yang tak perasan sebab roundabout tue mengelilingi sebuah bukit… Panjang roundabout tue adalah 3.4KM… Kalo tak caye jom tengok kat bawah nie…


Macam mane dah caye kan… Tapi kite negara membangun memang tak kesah la ade roundbaout yang besar cam nie… Cube banyangkan kalau England ade tapi tak besar mana pun… Cuma ianya sangatlah “PELIK & PENING” kepada pengguna… Kalo tak caye lagi jom tengok kat bawah…


Ha macam mane pening tak??? Agak korang la macam mane nak lalu jalan nie??? Jawapan die mudah je… Kalau korang pelancong korang cuma perlu follow bulatan yang paling besar sekali macam biase je… Tapi kalau korang dah expert dengan roundabout nie korang boleh follow short cut macam gambar kat bawah nie….





Dah baca jangan lupa sudikan diri klik butang LIKE di bawah ataupun butang SHARE diatas. Sudilah singgah lagi ya ^_^
 _________________________________________________________________________________

 Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

No comments: