Kutipan Filem Melayu 2011

Inilah Senarai Kutipan Filem Malaysia Pada Tahun 2011. Filem KL Gangster mencatat kutipan tertinggi,manakala Ombak Rindu masih mengira duit..maklumlah masa ni cuti sekolah..ramai yang pecah tabung..duit syiling lambat skit kira..


Perkembangan juta-juta kutipan filem Melayu menarik minat penerbit dan pengarah tangkap muat. Yg tak pernah buat filem pun nak buat filem..target mereka ..kalau tak laku boleh jual kat astro (PPV).

Akibatnya..rosakla lagi filem melayu..Nilai tarak, jalan cerita boleh diramal, berlakon mcm kayu, nk femes je lebih, tak macam filem dulu2. Saya rasa kenapa filem Melayu skrg dpt juta2, sbb trend org kite skrg ni klu kluar je msti gi tgk wayang padahal bukan citer best pun..

P/S: Semua citer di atas cikgu tak pernah tgk pun lagi. Klu boring bru tgk xpun buat ubat tido pun sodapp



Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

RM29983 (Sepanjang 2011) Terima Kasih Nuffnang!


Pergh bermula dengan hanya sekadar daftar suka2 ajer. Almaklum lah benda free tak payoh bayor, dah daftar tampal aje kat blog. Dan xsangka income terkumpul di Nuffnang boleh sebanyak ini sepanjang 2011 nih. 


Boleh la buat blanja kawen skit2 xpun bayo PTPTN cash nnti huhuhu. Setelah mndftar ngn Nuffnang sejak April 2011 dan dah boleh layak cashout sejak Julai 2011, income terkumpul sebanyak dalm skrin shot kt bawah ni. Ni lawan tokey namanya kalah blogger otai di luar sane.

Cer tengok cer tengok: 


Amacam? Mengancam xincome blog ni?Perghh terbaeeek ;P

Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Fuiyo!! Handphone Nokia Klasik Dulu-dulu (3310) Dah Boleh Surf FB

Rasanya mesti ramai ingat fon nokia yg jenis mcm ni. Ni antara fon terawal yg digunakan sekitar taun 2000 dlu-dlu. Termasuk la koi(saya) dlu ade gune fon jnis nih. Pepalih nostalgia nyer hp 3310 nih...menstakat jatuh dri bumbung rumoh tu, small matter jer...tpinyer hak nih, versi dia canggih wehhh! dah upgrade gamoknyer...korang ander? haha! stakat iphone dgn blackberry ter apalah sgt kalau nok banding dgn hak nih... :p



Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Sultan Brunei Miliki 7000 Kereta

Pernah keluar satu berita daripada akhbar Kosmo tentang Sultan Brunei yang dikatakan memiliki 7000 buah kereta.

Seperti yang disebut oleh akhbar itu, pemerintah Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah memiliki koleksi kereta paling mewah dan terbesar di dunia, lapor GTSpirit.com .
Baginda memiliki 7,000 buah kereta berprestasi tinggi dengan anggaran harga keseluruhan mencecah AS$5 bilion (RM15.9 bilion).

Antara kereta mewah milik Sultan Hassanal Bolkiah termasuk sebuah kereta Porsche 959, Porsche Carrera GT, Lamborghini Diablo Jota, Lamborghini Murcielago LP640, Bugatti EB110, dua buah Bugatti Veyron (edisi biasa dan Pur Sang) , Maybach 62, Jaguar XJR-15 dan enam Dauer 962s.

Baginda turut memiliki enam buah kereta Ferrari FX, model asal Bentley Continental R, satu-satunya Porsche Carma di dunia, satu-satunya kereta sport Koenigsegg Agera CC GT, dua kereta konsep Ferrari Mythos yang beroperasi sepenuhnya, dua kereta Sedan Ferrari 456 GT, satu-satunya kereta Mercedes-Benz CLK-GTR pemanduan kanan di dunia, lima kereta lumba McLaren F1 termasuk dua model LM hitam dan tiga kereta Cizeta-Moroder V16T.

Sultan Hassanal juga merupakan pemilik 10 daripada 77 model Aston Martin One-77 yang pernah dikeluarkan, satu-satunya Aston Martin Convertible DB4 GT Zagato, dan satu-satunya kereta Cicero BDB Maestro.

Menurut akhbar Daily Mirror, setakat 30 Jun 2010, beliau memiliki 604 buah Rolls Royce, 574 Mercedes-Benze, 452 Ferrari, 382 Bentley, 209 BMW, 179 Jaguar, 134 Koenigsegg, 21 Lamborghini, 11 Aston Martin dan sebuah SSC.

Koleksi penuh kereta itu disimpan dan diselenggarakan di lima buah hangar pesawat yang lokasinya dirahsiakan.

Berikut merupakan beberapa kereta beliau:





Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Gelanggang Tenis Paling Tinggi & Berbahaya Di Dunia

Gelangang ini terletak di Dubai, terletak di hotel mewah dan kawasan pendaratan helikopter setinggi 300 meter dan kini dijadikan gelanggang tenis. Agaknya dh berapa byk bola jatuh dalam laut tu..

















Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Ukiran Tatoo Yang Unik

Tatoo adalah sejenis cacahan dakwat pada kulit manusia, dan ianya kekal berada dikulit manusia. Banyak orang bertatoo untuk menunjukkan mereka stylo dan cantik. Tapi bagi kita ni, orang Islam, tak boleh bertatoo, haram dan tak sah mandi wajib...he he.. Tapi kadang-kadang orang obses dengan tatoo sampai satu badan dorang tatoo-kan. Tapi yang kali ni pelik sikit la cacahan tatoo dorang...


















Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Tindik Badan Yang Terlampau

Macam2 perangai orang zaman sekarang nak jadi femes diseluruh dunia..Antaranya macam gambar terlampau kt bawah nih..huhu..










Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Seni Ukiran Kereta Dari Ais

Seni mengukir Ais dengan objek kereta  atau lebih popular disebut dengan Ice car sculptures adalah salah satu  dari seni Ice Sculpture. Banyak pengukir Ice Sculpture yang menjadikan kereta sebagai objek ukirannya.

Jika Ice car sculptures itu dibentuk dengan skala perbandingan bentuk yang seperti dengan kereta yang asal. Berikut ini adalah beberapa hasil Ice car sculptures yang popular dari seluruh dunia.









Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Kereta Mercedes Bersalut Emas - Unik Tapi Membazir

1. Have you ever wondered how many people died on the road every day? And have you wondered among those who died, how many family members they are leaving behind? And have you wondered among those who left behind, how many of them have enough money to live on? Think about those children and women who their father and husband died on the road.

2. But here, I found some kind of interesting photos of gold cated car Mercedes. Please don't ask me the price of the car. I bet the money is enough to feed 10000 or more of starving people in Africa. It's amazing (I can't deny this) but too wasteful when thinking about those who suffer. =(




















Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Kehidupan Manusia Kecil

Jom kita selami kehidupan manusia yang bersaiz mini yang mungkin ada kat sebelah kita tu huhu..





















Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Kisah Seram Penjara Pudu Kuala Lumpur

Takut beb…patut la penjara tu cm mnyeramkn…….huh!!!!!!!!!!! Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja… Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil ‘Bilik Terakhir’. Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup.



Dinamakan ‘BILIK TERAKHIR ‘ adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung. Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap,menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka.

Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara-suara sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut. Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula. Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara-suara yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung.

Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan ‘Bilik Terakhir’ itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut. Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu.Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu.

Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau- ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata, ‘Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa ‘ ‘ Ahmaaaaaad Albab yang punyaaaaaa ‘ Ha Ha Ha Ha Ha ‘ Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang punyaaaaaa … ‘ hehehehehee……..

Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Pokok Pisang Tumbuh Di Dahan Rambutan

MUAR JOHOR : Dua batang pisang bersaiz kira-kira 15mm didapati tumbuh di dahan pokok rambutan yang berusia separuh dekad. Perkara ajaib ini ditemui oleh sepasang keluarga yang mendiami kawasan itu.



Menurut pemilik pokok rambutan, suaminya sedang membakar daun-daun pokok di bawah pokok rambutan. Dia hanya perasaan perkara itu apabila mendongak ke atas dan ternampak dua pokok pisang di atas dahan poko rambutan.





Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com

Ibu Terkecil Di Dunia

Stacey Herald (36) ibu terkecil didunia pada ketinggian 2 kaki 4". Sudah mempunyai 3 anak.



Stacey Herald selamat melahirkan bayi-bayi yang dikandungnya melalui pembedahan seksyen C.



Osteogenisis Imperfecta mengakibatkan kerencatan pertumbuhan tubuh badan serta kerapuhan tulang. Stacey dan suaminya Wil kini mempunyai 3 orang anak dimana hanya seorang sahaja yang dilahirkan normal. Bila tengok gambar si Malachi rasa macam nak menangis.



Sunnguhpun dinasihatkan doktor supaya jangan cuba mengandung lagi, Stacey bercadang untuk menambah anak.



Baca lagi di http://takmungkinbenar.blogspot.com