Nama Kampung dan Tempat Yang Lawak Di Malaysia

Berikut merupakan nama-nama kampung dan tempat yang dikira unik di Malaysia. Antaranya adalah....jom kite tengok...





























Whoops..nama kampung yang ni tak tau la unik ke tak. Saje letak kerana ia adalah nama kampung aku di Temerloh Pahang hohohoho..



Yang kat bawah ni pun dekat jgk la ngn daerah Temerloh aku tinggal, Kg Mambang Berulang dan Buntut Pulau hahah



Haa yang kat bawah ni bukan kat Malaysia tapi di oversea...








Sebenarnya ada banyak lagi nama kampung dan tempat pelik kat Malaysia ni. Ini menunjukkan orang dulu-dulu memang kreatif. Apa nama kampung unik sekitar tempat anda? Boleh kongsi bersama kita? :)

Yang ni lagi best cite tentang BROADBAND POWER BERTUKAR KEPADA WIFI...


21 comments:

Liyana Zahim said...

Mujor tadek kg mangkok hayon ngan kg imam kebulor... Hahahaha~

cik maz said...

welcome to accident tu yg x leh blah...saper nak dtg..

fiq. said...

Desa temu jodoh tu selalu dengar sebab ada kenalan duduk situ, kat area rumah saya ada tempat nama Bukit Doraemon, hahahahaha, nak tahu? google map.

salwaismail said...

pmtg tiga ringgit tu dekat dengan rumah kita.
:P

SoutulMujahid said...

masa aku travel satu semenanjung, byk nama2 kg. yg pelik tp aku x sempat nak ambik gambar.

nama kg. yg aku jumpa:
1. kg. menyorok (rawang)
2. kg. durian tawar
3. kg. durian pahit
4. kg. expo (taiping)

dan ada lagi kot. tp aku dah lupa :p

Nur Hazimah said...

kat tmpat tggl aku kat sabah tawau plak d namakn kg ice box hehehe

Muhammad Burn said...

bleh thn lwk. hehe

(^_^) said...

kat sabah ada:
kg.menggatal dan kg meraba....dan byk lagik yang pelik dan lucu

sollehahn.com said...

gelang chinchin ngan temu jodoh dua2 kt segamat...huhu

biT said...

Hell?
LOL...=)

FUZA ROSLI said...

klo kt perlis de tmpt nme kg pida 3 semut gatal

dill said...

Bagi Masyarakat Brunei, tak kira lah samaada Masyarakat Brunei Asli, Masyarakat Brunei di Limbang, Masyarakat Brunei di Lawas, Masyarakat Brunei di Sepitang Sabah.
Nama Tempat 'Puchong' di Selangor merupakan nama yang paling unik.

jedi said...

memacam...melucukan tapi itulah kenyataan, dan pasti ada rahsia disebaliknya.

Hideossle said...

kampung imam lapar tu rsnya aku faham..becoz amalan org2 soleh berlapar (byk berpuasa)

Hideossle said...

pernah jumpa signboard sungai kat tepi highway...Sungai Badak Mati

RazFiRa said...

desa temu jodoh? menarik!

Ridzwan Mohamed said...

yg 1st tu;"jln baru jumpa" tu mesti payah nak carik kan....XD

::aMaD:: said...

haha..post lama nie
tp ttp menarik utk tgk
kelako betul
nak mkn nasi dingin la pasni!
kg new zealand takde ke?

Mohd Jamil said...

hahaha...nasib baik ndak ada kmpg menggatal...

Mohd Jamil said...

hahaha...nasib baik ndak ada kmpg menggatal...

saiful bahari said...

Ngape tak masukkan kg cengkenik kat temerloh jugek tu... haha..