Wow! Lelaki Mempunyai Biceps Terbesar Di Dunia


Setiap lelaki mengimpikan bentuk badan yang menarik dan sasa terutamanya dalam proses ingin memikat gadis dan bahagian utama yang akan sering diperhatikan adalah pada bahagian biceps. Apa itu biceps? Otot biceps adalah otot yang terletak di lengan atas bahagian depan. Jika anda henda nak tahu, pemilik biceps terbesar di dunia adalah milik kepada Moustafa Ismail, seorang lelaki dari Mesir. Jom lihat gambar di bawah ini.
Sebelum ini, Gregg Velentino, seorang lelaki yang mempunyai biceps terbesar di dunia telah dipecahkan rekodnya oleh seorang lelaki yang berasal daripada Mesir iaitu Moustafa Ismail. Moustafa yang juga merupakan ahli bina badan juga dikenali sebagai “Big Mo”.
Dia yang berumur 24 tahun dan bekerja sebagai atendan stesen minyak mempunyai biceps yang membonjol sebesar 79cm (3i inci) telah disahkan sebagai pemilik biceps terbesar di dunia dan akan muncul di dalam majalah Guinness World of Records, isu 2013.
Dia memberitahu telah mula menjalani latihan bina badan sejak 10 tahun yang laludan memperuntukkan masa sekurang-kurangnya 3 jam latihan dan 2 kali sehari.


Dah baca klik LIKE (^_^)

No comments: