Penemuan Patung Doraemon Di Zaman Dinasti Qing


Seorang pelancong mendakwa telah menemui patung doraemon ketika ia melakukan perjalanan ke cina. Pemilik kedai barangan antik yang menjual barangan itu mengatakan bahawa artifak itu dari dinasti Qing (164 -1911). Kerana tidak yakin, penemu patung itu kemudian menghantar foto patung doraemon itu ke twitter untuk mendapatkan pendapat dari orang lain.Reaksi atas foto itu sangat berbeza ada yang meyakini keaslian artifak itu, ada juga yang tidak. Salah satu orang bahkan mengatakan itu mungkin ada orang yang sengaja meletakan patung itu untuk jenaka. Lain mengaatkan bahawa patung itu nampak diperbuat daripada simen. Jika artifak itu asli, tentu saja ada orang yang rela membayar berjuta-juta dolar untuk itu.


Dah baca klik LIKE (^_^)

4 comments:

Zaf98 said...

gila ahhh...
patung doraemon~ (Y)

veesandy said...

nampak mcm dicetak bukan diukir ...

fiefaryulim said...

Salam, kami student Universiti Malaysia Pahang, buat satu campaign awareness so that Malaysian will inspect their car regularly, mohon follow dan bantu kami :D http://umpautoinspector.blogspot.com/

Crew Fathi said...

Yuhu... Tudia.. biar betol.. Hahaha.. Doremon wujud lama dah.. Mungkin doremon guna pintu masa kot.. N tinggalkan patung dia kat situ.. Haha..