Motosikal Terpantas


Inilah dia, rupa2 motorsikal yang boleh dibeli di kedai2 biasa yang terpantas didunia,kecuali motor nombor satu, Dodge Tomahawk kerana ia merupakan motor eksklusif untuk peminat2 viper.Di atas ni merupakan motor biasa terpantas di dunia, Suzuki Hayabusa.Memegang rekod sejak dari tahun 2000 sehingga sekarang(berbeza dengan Dodge Tomahawk yang tak boleh dibeli dekat kedai biasa).Meh la teka berapa speed dia.Top speed dia ialah 397 km/h.Tu kalau yang fresh dibeli kat kedai.Kalau lepas renovate buat lumba haram?Try teka berapa speed puting beliung atau taufan?Kalau yang biasa, 360km/h.Bak kata orang,kalau hantar ribut biasa,ribut yang makan asap bro!Haha.Ribut paling teruk boleh mencatatkan kelajuan sehingga 450 km/h.Ni Hayabusa dah kalah la.Tapi,dengan Dodge Tomahawk,ni giler babi makan asap punya ni, 560 km/h!!Hanya kereta terpantas di dunia,Dodge Viper je boleh kejar motor ni.Kalau korang cuak sangat naik 2 bijik motor yang laju nak mampos ni,tekan read more untuk tengok motor2 lain yang boleh tahan laju dia ni.
10. Ducati 1098s. Top Speed = 271 km/h(tak lebih 300,ceh!)

9. BMW K 1200 S. Top Speed = 278 km/h(tak lebih 300 jugak,standard lagi ni)

8.Aprilia RSV 1000R Mile. Top Speed = 278 km/h(standard jugak,motor orang putih semua perlahan2 ekk?Hehe)

7.Kawasaki Ninja. Top Speed = 283 km/h(Standard jugak.Kawan2 aku ramai yang suka Ninja ni)
6. MV Augusta F4 1000R. Top Speed = 299 km/h(Sikit je lagi,hehe)

5. Yamaha YZF R1. Top Speed = 297 km/h(Aikk,cmne ni nombor 5 pulak)

4. Honda CBR1100XX Blackbird. Top Speed = 310 km/h(sempat pegang rekod selama 2 tahun sebelum dirampas oleh Suzuki Hayabusa)

3. MTT Turbine Superbike Y2K. Top Speed = 365 km/h(Lepas la jugak kalau kena kejar puting beliung)

2. Suzuki Hayabusa. Top Speed = 397 km/h(Tiba2 terasa macam nak beli pulak motor ni.Nak tengok berapa tiang polis kejar aku,haha)

1. Dodge Tomahawk. Top Speed = 560 km/h(Peh,kereta F1 pun goyang kalau lawan motor macam ni!)



Dah baca klik LIKE (^_^)

No comments: