Kucing Terkurung 5 Tahun Sebalik Dinding Dan Masih Hidup

Aneh! Kucing ‘terkurung’ selama 5 tahun disebalik dinding dan tetap hidup | Seekor kucing akhirnya diselamatkan selepas ‘terkurung’ bertahun-tahun di sebalik dinding. Kucing yang diberi nama Biso itu dilaporkan terperangkap selepas memasuki lubang kecil di sebuah stesen kereta api yang dijaga Mohamed Naguib, lima tahun lalu. Selepas terperangkap pada 2010, Bisco bernasib baik kerana seorang lelaki warga emas bernama Abdo memberikan makanan dan minuman kepadanya setiap hari.
cat named biso
Kata Abdo, Biso memasuki lubang itu untuk bersembunyi daripada kucing lain kerana ketika itu masih kecil. “Lama-kelamaan ia semakin besar dan tidak muat untuk badannya keluar melalui lubang berkenaan,” katanya. Beberapa percubaan pernah dibuat untuk mengeluarkan Biso sebelum ini namun kucing berkenaan tidak memberi kerjasama. Kata Abdo, Biso biasanya berlari lebih jauh ke dalam apabila cuba diselamatkan.
Nasib Biso bertukar apabila sekumpulan wanita menggerakkan kempen melalui media sosial pada 12 Mac lalu. Melalui Facebook, mereka menyiarkan gambar Biso mengintai dari lubang dinding stesen kereta api berkenaan dan merayu usaha menyelamat dibuat. Pada masa sama, orang ramai berdepan dilema untuk menyelamatkan Biso kerana sebarang cubaan menjejaskan struktur dinding itu boleh dianggap merosakkan harta awam.
Akhirnya aktivis haiwan, Dina Zulfikar, Marwa Elgebaly dan Rania el-Kordy membuat laporan polis sebelum mereka mendapat arahan mahkamah beberapa hari kemudian untuk menyelamatkan Biso. Akhirnya pada 13 Mac lalu kucing itu diselamatkan. -AP

Dah baca klik LIKE (^_^)

1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini